Hoeveel wietplanten mag je hebben?

Als je het leuk vind om wietplantjes te kweken is het handig je de vraag te stellen, Hoeveel wietplanten mag je hebben? Volgens de politiesite vraaghetdepolitie.nl wordt het al gauw duidelijk dat in principe geen enkele wietplant gehouden mag worden, noch buiten noch binnen.

Het is wel jammer dat het niet mag, want het kan de gemiddelde wiet gebruiker een boel geld schelen en je zou je huis niet uit hoeven om een coffeeshop te moeten bezoeken om eens een jointje te willen roken.

Hoeveel wietplanten mag je hebben?

hoeveel wietplanten mag je hebbenHoeveel wietplanten mag je hebben wat nog gedoogd wordt? Bij meer dan vijf wietplanten wordt volgens de zelfde politiesite een zaak gemaakt, dus als je betrapt wordt moet vijf of minder planten wordt deze alleen verwijderd.
Meestal wordt door toeval of door buren die de wietplant als stank overlast wordt ervaren en pesterij de politie op de hoogte gebracht en zijn de agenten verplicht deze planten te verwijderen.

Vreemd is het dat je zo stil moet staan bij de vraag van hoeveel wietplanten mag je hebben, terwijl als je de hele kelder vol hebt staan met sterk gedestilleerde drank er geen haan naar kraait. Immers bestaat er meer overlast van alcoholisme in Nederland dan bij wiet gebruikers.

Hoewel over wiet wordt aangegeven dat het qua medicijn bij bepaalde zieken goed kan zijn, is er ook een duidelijke negatieve zijde aan wiet. Dit is voornamelijk bij langdurig en regelmatig gebruik kan bijvoorbeeld labiliteit, geheugenverlies, en als je er gevoelig voor bent psychoses veroorzaken.

Gebruik van wiet en alcohol is geen probleem als je dit met mate doet, maar dat geldt voor bijna alles.

Dus hoeveel wietplanten mag je hebben? 5 of minder!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Hoeveel wietplanten mag je hebben?, 5.0 out of 5 based on 5 ratings
Share Button
This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.

Comments are closed.