IP Blacklist

IP Blacklist


IP blacklist? Het is nooit leuk om blacklisted te worden. Je kunt niet meer mailen, of bij sommige domeinen wordt je mail geweigerd, of je provider heeft je helemaal afgesloten van het internet. Hieronder heb ik een lijstje weergegeven van sites waar je eventueel bekend zou kunnen staan als een “misbruiker”. Het klinkt meestal zwaarder dan dat het eigenlijk is.
Je PC is hoogst waarschijnlijk getroffen door een vervelende virus, spyware of andere rommel. Het is dan wel eventjes handig om te weten waar je geblokkeerd bent, en natuurlijk is het de bedoeling dat je alle pc’s die verbonden zijn via de geblokkeerde internet verbinding even na scant met een anti virus programma.

Waarom is er een IP blacklist?

ip blacklistInternetverbindingen waar besmette computers op draaien werken mee aan vervelende spam verspreiding, pfishing en andere virus verspreidende besmettingen. Een provider kan dan overgaan om een verbinding tijdelijk te blokkeren tot de gebruiker een reactie geeft dat hij de computers goed heeft na gescanned. Zo houden we het internet nog een beetje schoon en dus maar goed dat er een IP blacklist bestaat.

De lijst met sites waar je blacklisted kunt zijn:

MXToolbox
Symantec
KPN blacklist
Whatismyipaddress
Virbl
SpamhausLijst met een paar gratis programma’s die helpen de pc op te schonen:

AVG
Avast
Adaware
Spybot
schoonepc
Google

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
IP Blacklist, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share Button
This entry was posted in Email and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *