Is thee gezond voor je?

Natuurlijk is thee gezond voor je. Dit eeuwenoude drankje geeft in vele gevallen een positieve werking op vele kwaaltjes van het menselijk lichaam. Er wordt zelf nog steeds ontdekkingen gedaan in bepaalde thee soorten zoals groene thee.

Groene thee drinken tijdens maaltijd

In landen zoals China is het gebruikelijk om een kopje thee te drinken tijdens de maaltijd. Uit onderzoek blijkt dat je sneller een voller gevoel krijgt als je thee drink tijdens het eten en is groene thee goed tegen diabetes.

Is thee gezond voor je?

is thee gezond voor jeOok volgens de wetenschap is thee gezond. Onderzoekers van de universiteit in Michigan (VS) hebben een nieuwe potentiƫle voordeel van een molecuul ontdekt in groene thee extract wat het verkeerd ontwikkelen van eiwitten in de hersenen kan voorkomen.
De specifieke molecuul in groene thee genaamd epigallocatechin-3-gallate (Afgekort EGCG) voorkomt aggregaatvorming en brak de bestaande gezamenlijke structuren af in de eiwitten die metalen, zoals koper, ijzer en zink vervat. Onderzoekers zijn uiteraard erg enthousiast, maar het molecuul moet nog wel verder onderzocht en ontwikkeld worden om b.v. ziekten zoals Alzheimer te kunnen behandelen.

Dus, is thee gezond? Groene thee heeft in ieder geval een goede werking op het menselijk lichaam, en het is nog lekker ook nog, wat m.i. weer goed voor je gemoed is.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Is thee gezond voor je? , 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share Button
This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.

Comments are closed.