kentekenplaat check – nummerplaat informatie

kentekenplaat checkKentekenplaat check? Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom je een kentekenplaat check wilt uitvoeren, maar wat de reden ook is, je bent hier op het juiste adres! Zowel de normale als de uitgebreide informatie over een kentekenplaat check kun je hier op vragen.


Kentekenplaat check 

 

 

Uitgebreid Normaal

De kentekenplaat check geeft je een duidelijke overzicht over de voertuigsoort, merk, handelsbenaming, brandstof, APK en nog veel meer. De locatie van de Nederlandse kentekenplaat behoort voor en achter de auto te zitten en is meestal geel van kleur.

Nederland was het derde land ter wereld waar de kentekenplaat werd ingevoerd, maar was wel het eerste land met nationale registratie. Het eerste kenteken, nummer 1, werd uitgegeven aan de Zoutkamper J. van Dam, die een auto had van eigen fabricaat. Zijn broer had nummer 2. Deze auto’s waren gemaakt door de Groninger Motorrijtuigen Fabriek. Er is een foto van de auto bewaard gebleven.

In Nederland had de kentekenplaat van 1951 tot en met 2004 een zesdelige combinatie van cijfers en letters, verdeeld in drie groepen van twee (bijvoorbeeld DK-66-24). In 2007 verscheen voor het eerst een combinatie van achtereenvolgens twee cijfers, drie letters en één cijfer (01-GBB-1). Op 19 mei 2008 werd deze combinatie ook ingevoerd voor auto’s in particulier bezit. Zie verder Nederlands kenteken voor de combinaties.

Van 1905 tot en met 1951 kon in Nederland aan de hand van het kenteken afgeleid worden uit welke provincie de auto afkomstig was. Sinds 1951 is de cijfer-lettercombinatie in Nederland echter onafhankelijk van de plaats waar de eigenaar woont.

In Nederland is het kenteken gekoppeld aan het voertuig.

Bron: Wikipedia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
kentekenplaat check - nummerplaat informatie, 5.0 out of 5 based on 4 ratings
Share Button
This entry was posted in IP Adressen and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.