Media streamen op de Ipad

Media streamen op de Ipad via DLNA is met een vrij eenvoudige ingreep kosteloos te realiseren. Zelfs zonder het jailbreaken van je ipad. Het probleem is dat de meeste codex niet ondersteunt wordt zoals b.v. de .avi bestanden. Deze codex zijn gewoon vrij te gebruiken, maar een ipad zou geen apple product zijn om zomaar standaard DLNA streaming te willen ondersteunen voor de meest gangbare video en audio bestanden. Wat je nodig hebt is het volgende:

Itunes

Downloadsite: Itunes

FFmpegIOS

Download: Mirror1

Download: Mirror2

8player

Downloadsite: AppstoreMedia streamen op de Ipad via DLNA

Als Itunes geïnstalleerd staat op de computer, kun je het programma openen. Op de ipad installeer je het programma 8player, wat gewoon via de appstore gedownload en geïnstalleerd kan worden. Sluit de ipad aan met de usb kabel aan de computer, en je zult zien dat de ipad in itunes zichtbaar wordt. Ga naar de apps gedeelte, en als het goed is zie je 8player in de lijst van de geïnstalleerde apps staan. In de kolom ‘documenten’ daarnaast zie je een lege lijst. Sleep het bestand ffmpeg4ios-1.0-lib.zip naar deze lijst. Je hoeft deze dus niet eerst uit te pakken, dus gewoon als .zip bestand er neer zetten.

Bovenstaande in uitgevoerd met IOS5.1 en IOS6.1 en werkt perfect!

Nu kun je bestanden via een DLNA mediaserver zonder problemen media streamen op de Ipad , zonder dat je dus een film helemaal eerst op je ipad moet zetten.
Google

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Media streamen op de Ipad, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share Button
This entry was posted in DLNA, IPAD and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *