NZB downloaden via nieuwsgroepen

nzb downloaden via nieuwsgroepenDe meest populaire manier van downloaden is momenteel het NZB downloaden via nieuwsgroepen. Via nieuwsgroepen downloaden gaat razend snel, eenvoudig en er is ontzettend veel beschikbaar. Als je eenmaal via nieuwsgroepen download dan wil je niet meer terug naar de vorige situaties zoals torrents of emule of kazaa achtige programma’s.

Een kleine nadeel is misschien wel dat als je echt goed gebruik van nieuwsgroepen wilt maken je beter wel een betaald abonnement neemt bij een nieuwsgroep provider. Het voordeel is namelijk dat NZB downloaden veel sneller gaat en er veel meer beschikbaar is.

Naast een Nieuwsgroep provider heb je ook een programma nodig waarmee je de nieuwsgroep bestanden kunt downloaden. Met welk programma heb je een ruime keuze in. Hieronder een drietal goed te gebruiken programma’s

NZB downloaden

SABnzbd downloaden

NZB downloaden kan met SABnzbd. SABnzbd is een webbased nieuwsgroep download programma. Dit betekend dat je via je webbrowser naar een webpagina kunt gaan waar je de mogelijkheid krijgt om .nzb bestanden te uploaden. Als die bestanden geüpload zijn kan de computer de bestanden via SABnzbd downloaden.

SABnzbd downloaden kan via

De officiële site: SABnzbd (Windows, Apple en Linux)
Via deze site: SABnzbd-0.7.11-win32-bin (Windows)

De voordelen om SABnzbd te gebruiken is dat je de computer waar de SABnzbd op draait ook makkelijk via een andere computer kunt benaderen. Ook als je de juiste poorten opent op je modem/router kun je deze zelfs op andere locaties benaderen.

Spotnet downloaden

NZB downloaden kan met Spotnet. Spotnet is populair geworden na de ondergang van FTD. Een zeer gebruikersvriendelijke download programma voor de eenvoudige downloader. Spotnet downloaden en installeren gaat erg makkelijk en heb je geen grote kennis voor nodig. Je hebt evengoed wel een redelijk snelle pc nodig om het programma goed te willen gebruiken. Spotnet kan erg traag werken op oudere computers.

Spotnet downloaden kan via

De officiële site: Spot-net
Via deze site: spotnet181

Grabit downloaden

NZB downloaden kan met Grabit. Grabit is een programma waarmee je nieuwsgroep bestanden (nzb bestanden) kunt downloaden. Als je via internet een NZB bestand hebt gedownload associeert Grabit zich meteen met dat bestand en zal direct beginnen met het downloaden. Erg handig als je nzb bestanden via forums download of b.v. via ftdworld.net. Grabit downloaden en installeren gaat vrij eenvoudig.

Grabit downloaden kan via

De officiële site: Shemes
Via deze site: GrabIt172b6

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
NZB downloaden via nieuwsgroepen, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share Button
This entry was posted in Software and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.