Plex series instellen

Plex series instellen

Bij Plex series instellen gaat niet altijd automatisch makkelijk. Toen ik voor het eerst met deze media server bezig ging werden een boel series niet geïndexeerd, en in sommige gevallen stond een serie er dubbel in vermeld. Erg irritant, vooral als je van een duidelijke overzicht houdt.

Gelukkig na een beetje experimenteren en speurwerk lukte het me op een relatief simpele manier de Plex series instellingen op een goede manier te laten weergeven.

Opslaan en benoemen van een serie

Als je een serie hebt kun je deze het beste al goed gesorteerd op de computer in een map opslaan.
Als voorbeeld:

c:\video\series\The walking dead\Season 1\
c:\video\series\The walking dead\Season 2\
c:\video\series\The walking dead\Season 3\

Het belangrijkste is misschien wel van hoe je de videobestanden benoemd. Plex begrijpt namelijk het beste dat een videobestand tot een serie behoord als je dit in de bestandsnaam aangeeft.

Bijvoorbeeld The walking dead aflevering van seizoen 1 aflevering 5 zou je het beste als volgt kunnen benoemen:

The walking dead S01E05.avi

Bij plex series instellen zorg je in ieder geval ervoor dat de titel en SxxExx (xx staat voor de seizoen en afleveringsnummer) met een spatie van elkaar staat, dus geen punt, streepje of andere karakters, want daarmee kan het zijn dat de indexatie in Plex niet goed gaat.


Series indexeren in Plex

plex series instellenStandaard heet de Plexserver PLEX PLAZA en dit zie je aan de linkerkant van het scherm. Daarnaast staat een plus teken waar je op kunt klikken.
Klik vervolgens op TV Series en geef vervolgens een naam op van hoe je deze wilt benoemen. Standaard staat deze al op TV Shows. Vervolgens kun je de taal instellen en klik je op ‘volgende’.
Klik op ‘Voeg een map toe’ én browse naar de map van waar je al je series hebt staan. Bijvoorbeeld n.a.v. het boven genoemde voorbeeld zou je kiezen voor

c:\video\series\

Als je deze geselecteerd hebt, kun je aanklikken dat je een bibliotheek wilt toevoegen. Vanaf nu zie je linkt de TV Shows vermeld staan.

Bestandstypen voor Plex

De meeste gangbare bestandstypen worden door Plex ondersteund. Denk b.v. aan AVI, MKV, MP4, WMV maar helaas worden DVD bestanden niet gebruikt. De ISO bestanden worden overgeslagen en de VIDEO_TS mappen ook. Deze bestanden kun je beter even overzetten naar ondersteund bestandstype. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Free make Video Converter gebruiken.

Plex verkrijgen

Plex kun je gratis downloaden op hun officiële website:

plex.tv

Veel plezier met het gebruiken van Plex !!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Plex series instellen, 4.0 out of 5 based on 1 rating
Share Button
This entry was posted in DLNA, Software. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *