Toegangscontrole voor Arcadyan V8

Als ouder wil je niet hebben dat je kind de hele dag op internet zit? Dan is de toegangscontrole voor Arcadyan V8 ideaal om in te schakelen. Je kunt dan precies invoeren wanneer je wel en geen internet wil hebben, maar om de toegangscontrole voor Arcadyan V8 in te schakelen moet je natuurlijk weten hoe je dit precies kunt instellen.

Hoewel ik het alleen met de Arcadyan V8 experiabox succesvol heb uitgevoerd, zou ook met de gewone Arcadyan Experiabox van KPN moeten werken.

Hoe stel ik de toegangscontrole voor Arcadyan V8 in?

Om de toegangscontrole voor Arcadyan V8 in te stellen heb je toegang nodig tot de Arcadyan V8. Dit doe je door naar de webpagina te gaan http://192.168.2.254 en in te loggen op deze pagina met de standaard gegevens.

Ga vervolgens naar DATA >> FIREWALL >> Schedule Rule

Toegangscontrole voor Arcadyan V8

Klik vervolgens onder ‘configure’ op het briefje.

Toegangscontrole voor Arcadyan V8

Nu kun je een tijd aangeven van hoe laat tot hoe laat er een beperking moet optreden. In dit voorbeeld wil ik dus dat er tussen 15:00 en 17:00 een beperking in het internet verkeer moet worden ingeschakeld. Deze regel moet een naam mee krijgen. Ik heb deze voorbeeld genoemd, echter hier mag je elk gewenste naam invoeren wat je maar wilt. Dit geldt ook voor wat er achter comment komt te staan.

Toegangscontrole voor Arcadyan V8

Nu moeten we op de Arcadyan aangeven dat we daadwerkelijk een internet beperking willen inschakelen. Dit doe je via het menu door te gaan naar Access Control. We zien hier al meteen de optie ‘Enable Filtering Function’ staan waar je een vinkje voor mag plaatsen. Klik vervolgens op Apply.

Toegangscontrole voor Arcadyan V8

Nu moeten we alleen precies aangeven WAT we willen beperken. De toegangscontrole voor Arcadyan experiaboxen hebben een aantal opties wat geblokkeerd kan worden. Vul bij Client PC Description een willekeurige naam in en bij Client PC IP Address het ip adres van de computer die je wilt beperken. Om zeker te zijn dat je alle computers onder deze regel wilt hebben zou je b.v. de onderstaande waarde kunnen overnemen of zelfs 1 ~ 254. Als je wat meer ervaring hebt en je wilt maar 1 IP adres blokkeren kun je b.v. gewoon 25 ~ 25 invoeren.

De regel die we eerder hebben aangemaakt vinden we hier terug bij ‘Scheduling Rule’ en die mag je selecteren.

Toegangscontrole voor Arcadyan V8

Vink nu aan wat je graag wilt blokkeren. Niet alles wat je hier kunt aanvinken is noodzakelijk om te blokkeren. Voor b.v. alleen blokkade voor het algemeen internet gebruik kun je de bovenste optie ‘www’ aanvinken. Als je de gewenste opties hebt aangevinkt, klik je op ‘Apply’.

Toegangscontrole voor Arcadyan V8

Ter bevestiging voor het alom ingestelde, moet je voor het laatst nog even klikken op ‘Apply’ om alles definitief op te slaan. Anders gaat hij het echt niet doen!

Toegangscontrole voor Arcadyan V8

Nu heb je, aan de hand van dit voorbeeld de toegangscontrole voor Arcadyan V8 ingesteld dat alle computers met het ip adres van 192.168.2.1 tot 192.168.2.200 tussen 15:00 en 17:00 niet meer op het internet kunnen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Toegangscontrole voor Arcadyan V8, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
Share Button
This entry was posted in Modems. Bookmark the permalink.

Comments are closed.