Upload nzb bestanden

Upload nzb bestanden naar een news server is met de juiste programma’s vrij eenvoudig te doen. Het enige wat je nodig hebt is een toegang tot een newsserver door je aan te melden bij een usenet provider zoals b.v. sunnyusenet of eweka. Een iedere nieuwsgroep downloader zal zich zeker al hebben aangemeld bij een dergelijke provider. Daarnaast de juiste programma’s!

De programma’s

Upload nzb bestanden gaat het beste als je de volgende programma’s hebt geïnstalleerd op je computer:

  • WinRar
  • QuickPar
  • YencPowerPostA&A11bDeze bestanden heb ik samen gevoegd in 1 download als de NZB essentials

Upload nzb bestanden

Om van start te gaan met de Upload nzb bestanden is het belangerijk de bestanden die je graag op een newsserver wilt plaatsen ingepakt wordt door WinRar. De gemiddelde nieuwsgroep downloader is het alwel eens opgevallen dat je allemaal kleine bestanden download die later weer samen gevoegd wordt. Omdat de ingepakte in kleine bestanden opgedeeld zijn, kun je ze per 6 of per 10 of hoeveel je abonnement bij je usenet provider het toelaat downloaden. Als je dit niet doet, dan wordt het als 1 groot pakket op 1 verbinding gedownload en gaat dit niet met een lekkere snelle download snelheid.

Upload nzb bestandenIn WinRar kun je aangeven in hoe grote pakketjes je de bestanden wilt opdelen. Zet de Archive format op RAR en de Split to volumes, size op de maximale pakket grote die je wilt hebben. Vergeet deze niet op MB in te stellen.

Bij een download kan er altijd wel eens een bestand niet goed zijn. Ze worden dan corrupt gedownload en kan je news download programma hier niet meer het bestand van maken van wat het eigenlijk zou moeten worden. Daarom is het als uploader verstandig om dan de bestanden een paar .par2 toe te voegen. Dit zijn bestanden die corrupte bestanden weer kunnen repareren zodat je innitiële download goed kan worden verwerkt. Er is namelijk niets vervelender dat je een filmpje b.v. download en deze op het aller laatste moment een foutmelding geeft dat er een corrupt bestand tussen zit. Deze .par bestanden maak je door QuickPar te gebruiken. PLaats deze bestanden bij de .rar bestanden in 1 map.

Upload nzb bestanden doe je uiteindelijk met Yenc Power POST A&A en deze moet je eerst even instellen met je nieuwsgroep provider gegevens.

Upload nzb bestandenKlik op setup en vul de nieuwsgroep provider gegevens in onder het tabblad ‘News Server’

Onder het tabblad ‘Headers’ kun je een zelf bedachte naam voor jezelf invoeren bij nickname / Handle en een email adres bij (e-mail) From. Dit hoeft niet je eigen mailadres te zijn.yenc2

yenc3Onder het tabblad ‘Newsgroups’ kun je een alt.binaries. adres invoeren. Als je b.v. een mp3 bestand wilt delen kun je b.v. alt.binaries.mp3 gebruiken, maar als je een filmpje wilt delen kun je alt.binaries.movie toevoegen. Via google kun je erg veel alt.binaries. varianten vinden die bij je Upload nzb bestanden passen.

Vanuit het hoofd scherm kun je klikken op ‘Add files…’ en selecteer je alle .par en alle .r01 .r02 .r03 ect… bestanden die je met het inpakken en met Quickpar hebt gemaakt. Onder het Tabblad ‘Subject’ kun je alles laten staan zoals je het aantreft. Onder tabblad ‘Newsgroup’ vink je aan naar welke alt.binaries. je de bestanden wilt uploaden.
Onder het tabblad Checksums kun je nog aangeven of er nog bestanden moeten worden gegenereerd. Als je de NZB bestand meteen genereerd kun je die meteen gebruiken als de Upload nzb bestanden uitgevoerd is.

De laatste stap is klikken op ‘File’ en ‘Start posting!’

Als je het goed hebt gedaan is er een NZB bestand aangemaakt en de Upload nzb bestanden is voltooid.
Met behulp van het NZB bestand kunnen mensen met een programma zoals grabit de bestanden downloaden.

Tip

De meeste internet providers hebben voor hun klanten ook een nieuwsgroep service. Informeer bij je internet provider voor wat de instellingen zijn, want meestal kun je via hun gratis gebruik maken!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Upload nzb bestanden, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share Button
This entry was posted in Software. Bookmark the permalink.

Comments are closed.