Word je dik van bier

Word je dik van bier? Een biertje drinken staat ongeveer gelijk aan het eten van een boterham. Dus kun je wel nagaan dat als je 10 glazen bier drinkt, dit ongeveer overeen komt met 10 boterhammen. Natuurlijk word je dik van bier als je hier veel van drinkt. Natuurlijk werkt bij de ene de spijsvertering sneller dan bij de andere maar de regelmatige drinker zal meer aankomen dan iemand die af en toe eens een biertje drink en dus minder snel een bierbuik kweekt.

Een bierbuik zit al gauw in de weg, je zit op een stoel en je laat je pen vallen en tadá, zit die buik weer in de weg. Ook als je aan je ademhaling merkt dat het allemaal niet meer lekker gaat, dan ben je m.i. te dik en moet je in actie komen.

Word je dik van bier


Belangrijk is te weten dat alcohol een calorie is die door je lichaam als uiterst giftige stof wordt beschouwd. Het moet dan ook door je lichaam als eerste worden afgebroken, met het effect dat de overige calorieën zoals koolhydraten en vetten opgeslagen blijven in je lichaam. Dus word je dik van bier? In die gedachte kun je door overmatig drinken van alcohol zoals bier dik worden.

Non alcoholische drank drinken is dus altijd beter, maar val ook niet in de onzin van light producten! Die zitten weer vol met aspartaam, wat een nep zoetstof is wat ook weer slecht voor je lichaam is.

word je dik van bierEén a twee glazen alcohol zo af en toe is helemaal niet verkeerd en soms zelfs goed om te nuttigen. Maar het geldt bij vele dingen zo dat als je teveel neemt dit altijd slecht is. Niet alleen voor je uiterlijk maar ook voor je organen in je lijf. Drink met mate dus!

Misschien wel leuk om nog aan te vullen dat mensen in Japan moeite moeten doen om dik te worden. Dit komt hoofdzakelijk door een totaal ander eet patroon dan wat wij Nederlanders gewend zijn. Echter Japanse Sumo worstelaars hebben ontdekt dat als je veel gegeten hebben en dan na iedere maaltijd gaan slapen veel kunnen aankomen. Hieruit kun je de les halen dat als je ’s avonds veel eet en je gaat daarop volgens de nacht in, je hiermee ook flink kunt aankomen. Eet bij voorkeur ’s avonds voor je slapen gaat niets meer.

Anderzijds is het wel zo dat een beetje dik zijn totaal niet erg is en zelfs gezond. Zorg in ieder geval dat je zelf tevreden bent met je lichaam, of je nu een bierbuik hebt of niet.

word je dik van bier
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Word je dik van bier, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
Share Button
This entry was posted in Gezondheid and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *