Tabak verbouwen? Doe het zelf en bespaar veel geld!

Tabak verbouwen kunt u ook zelf, en roken is al duur genoeg, dus waarom zou je niet gewoon zelf tabak verbouwen? Zelf tabak verbouwen is iets wat iedere roker een boel geld kan besparen. Het enige wat je nodig hebt is zaden van de tabaksplant en geduld.

De tabaksplant (Nicotiana tabacum) is een plant die goed in ons Nederlands klimaat kan groeien en levert behoorlijk wat shag op.

Tips voor zelf tabak verbouwen

zelf tabak verbouwenAls je zaden hebt, kun je die het beste tussen maart en mei zaaien. Weet je niet hoe je aan zaden komt? Dan kun je deze eventueel online bestellen via Aliexpress.com.
Wanneer de plant begint te bloeien, dan is hij klaar om geoogst te worden. Zelf tabak maken die goed lukt gaat alleen als je de bladeren rustig laat drogen. Eerst moeten ze een gele kleur krijgen en daarna worden ze bruin. Hoe langer het droog process hoe beter de shag zal zijn.
Hak de bladeren in stukken en verpak het goed.

Tabak verbouwen is gezonder dan roken

Het is altijd leuk om bezig te zijn met het verbouwen van tabak, maar zo gauw je daadwerkelijk zou gaan roken is dit natuurlijk erg ongezond. In de meeste landen wordt er breeduit aandacht besteed aan de schade wat tabak aanricht aan het lichaam. Om daadwerkelijk te gaan roken is zeer onverstandig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Tabak verbouwen? Doe het zelf en bespaar veel geld!, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share Button
This entry was posted in Gezondheid. Bookmark the permalink.

Comments are closed.